January 20, 2017

Mii de români știu exact unde greșește Stephen Hawking

Poporul român și-a confirmat și reconfirmat de nenumărate ori geniul. Autentic, bazat pe instinct mai mult decât pe dovezi, curat și sincer, geniul popular românesc n-a încetat niciodată, în lunga și prospera sa existență, să-și dovedească supremația absolută. Ca parte integrantă și indisolubilă a acestui brav popor, românii de rând au geniul înfășurat în jurul degetului mic și desăvârșirea intelectuală spiralată în helixul dublu al ADN-ului.

Fie că a fost vorba despre situația politică din SUA, despre corelația dintre vaccin și autism sau despre asortarea pantofilor la cureaua de la ceas, românii au știut dintotdeauna să proceseze lucid informațiile și să ofere verdicte corecte. Iar apariția internetului - slavă Domnului! - le-a oferit șansa de a se manifesta cerebral în domenii de care nici nu auziseră până acum câțiva ani.

Teoriile lui Stephen Hawking despre crearea Universului au avut parte - și ele - de scrutinul atent al miilor de români, fiind considerate, după o scurtă gestație mintală, profund incorecte. Taximetriști, paznici de noapte, stivuitori marfă, brutari, operatori de case de marcat, sculeri matrițeri sau simpli sculeri, românii s-au grăbit să explice pe rețelele sociale modul exact în care fizicianul britanic a interpretat greșit legile mecanicii cuantice.

Deși Hawking este printre puținii experți mondiali care au cercetat tărâmul cuantic până la ultimul său boson, românii, care știu că un kilogram de fier e mai greu decât un kilogram de pene, simt în străfundul sufletelor lor de daci liberi că omul de știință greșește în tot ce face și tot ce spune și că "ar trebui să-și vadă de treabă și să nu mai umble cu prostii dinastea".

Probabil că, dacă ar fi știut un dram de limbă engleză, românii i-ar fi transmis direct lui Hawking, de la obraz, să înceteze cu joaca de-a radiațiile termice emise de găurile negre și să-și găsească un job cinstit. Că așa, să stai toată ziua în scaun și să emiți ipoteze despre natura existenței și fibra din care e țesut spațiotimpul, așa poate oricine.

Cuvinte frumoase care nu înseamnă nimic, de om care n-a pus veci mâna să lucreze ceva
Partea cu Universul care s-a format fără a avea nevoie de intervenție divină a fost catalogată din start drept blasfemică de către românii cu frică de Dumnezeu și studii aproape medii. Aceștia au adăugat, fără umbră de îndoială, că exact acest gen de erezie i-a atras lui Stephen Hawking scleroza amiotrofică laterală de care suferă de mai bine de patruzeci de ani. Printre altele, românii sunt experți și în medicină, religie și răzbunare.

Acești români, față de care cosmosul nu mai are de mult taine, au considerat oportun să posteze pe Facebook mesaje prin care se distanțează ideologic și științific de descoperirile profesorului Hawking, unul dintre cei mai inteligenți oameni care au trăit vreodată, mesaje precum: "Mânce-te entropia!", "Bine că ești tu deștept!" sau "Fluctuație cuantică a vidului e mă-ta!".

-----

5 comments :

Claudiu said...

Big Like.

Anonymous said...

Superb articol

Anonymous said...

Si la ce anume faci referire? Eu personal nu am vazut o astfel de atitudine romanesca impotriva lui stephen hawking. Cei care au auzit de el il inteleg de obicei. Dar poate ma ajuti cu cateva exemple(carti, articole, personaje care sustin ce ai spus tu ca sustin).

Tibi Codorean said...

Referirea se face la comentariile lăsate de români la poza postată de Discovery Romania pe Facebook de ziua lui Stephen Hawking. Unele au fost decupate și au circulat ca postare separată (pe pagina lui MIrcea Cărtărescu, de exemplu)

Anonymous said...

Pe mine m-ar durea la basca daca anumiti oameni ar zice ceva despre Feynman.
E un om pe care il admir si il iubesc pentru deschiderea lui mentala.

Pana de curand ma inchinam si eu lui Aristotel.
Pana a zis unul ceva de el, si m-am enervat crunt.
Dup'aia l-am boscorodit o luna, ca a indraznit sa aduca atingere zeitatii mele absolute, logica.

Exista lucruri mai presus de logica, domenii in care logica n-are nicio putere.
It's behind logic, ceva de genul.

Ec, stiinta-fizica, in particular-, sau religia fac parte din acele domenii.
La fel, literatura sau muzica.
Arta, in general.

Motive pentru jihad stiintific gasim la tot pasul.
Ca si pentru jihadul religios.
Same thing.
Jihadul e jihad, de orice natura ar fi.Postarea e foarte misto.
Pamfletul e un lucru pe care il faci cu pasiune.
Nu ca ti-ar pasa tie cu adevarat de Hawking sau ca chiar ai intelege ce spune....